fredag 16 april 2010

Livet här i Awassa...

...går vidare. Beklagar att ni inte fått så stor inblick i vårt liv senaste månaden, men det har sina skäl. Har just kommit tillbaka efter två dagar i Addis för "paperwork". Tyvärr blev vi inte helt klara i dag som vi hade hoppats. Hur som helst har vi registrerat vårt nya företag och jag är nu till 75% ägare i det nystartade "Solmarc Honey Production" - det låter väl det!! Sedan att jag varken har någon aning om hur honung blir till eller egentligen tycker om honung spelar tydligen mindre roll, enligt Solomon, i alla fall så här i startskedet! Tips i denna bransch mottages väldigt tacksamt!!
Vi har just sagt farväl till Andrea och Amanda, praktikanter från utbildningen Outlook på Viebäck, som haft praktik hos oss några veckor. Det har varit väldigt kul och uppiggande att ha dem här. Dock blev de kvar i Addis några dagar till
p g a vulkanen på Island. Verkligen något som inte går att påverka.
Kjell och Marie-Louise Grönroos, som arbetat 6 år i Etiopien tidigare, bl a i Zwai, är på besök och Kjell kom med oss till Awassa i dag. Han ska bidra med råd och rön i snickeriet under kommande veckan och det tackar vi för!!

Inga kommentarer: