fredag 12 februari 2010

Lite smått och gott!

Nytt avbrott p g a saker som är utanför vår förmåga att påverka...som t ex dagliga strömavbrott! Frustrerande!
Här kommer lite senaste nytt från oss!
Just nu är det en stor mässa i Awassa och Solmarcs ställer ut! Kanonbra med nya kontakter! Bl a ska TV komma och göra reportage - kan väl inte bli annat än lyckat!
Jag var gästlärare på en engelska utbildning i lördags (ämnena växlar som ni märker, men kul att undervisa i ämnen man knappast minns att man själv studerat...). Det hela slutade med att jag blev som en guru för västvärldens framväxt och fick frågor om allt från utveckling av länder och gobalisering till kultur, väder och varför jag egentligen kommit hit!
Solomon undervisar hela månaden på Awassa HBC bibelskola, och det är varje vardags kväll 18-20... Lite tufft eftersom dagarna är långt ifrån lediga och vi längtar efter pappa när kvällen kommer!
I dag frös vi och barnen ville ha jackor...försökte övertyga dem om att det blir för varmt. Mulet med regn i luften, men när jag kollade så var det 26 grader ute...
Våra vänner markattorna har nu återvänt och tar till allt djärvare grepp! I går kom först en via altanen och tog bananer, sedan, när vi alla var inne, kom en via ytterdörren, och fick med sig ett paket nudlar... Sällan jag blir så arg... Sedan sitter de höööögt uppe i träden och tittar roat på oss som kastar saker och ropar sådant de inte begriper i alla fall! Wilson, har fått fart på idéer rörande apfällor - dock är det vi andra som fastnar i dem. Aporna är det ingen som tycks rå på! Nu råder stängda dörrar - vilket är jättesvårt eftersom vi lever lika mycket ute som inne!

Inga kommentarer: