söndag 6 december 2009

Bereden väg...

Vi är i adventstid och när mörkret lägrar sig på kvällen och vi tänder våra adventsljus i fönstret kan man känna stämningen. Pepparkaksbak med barnen en kväll förhöjde det hela! Pappa har lovat skicka saffran, så närmaste veckan kommer vi att komplettera det hela ytterligare. Annars är det inget som spontant påminner om advent och jul här när solen steker om dagarna och värmen tilltar. Dock är eftermiddagarna och kvällarna helt ljuvliga.

När allt som brukar vara runt omkring inte finns där, blir det tydligt vad kärnan är och beslutet att fira jul blir därför viktigt. Det går inte att "hänga med av bara farten" eftersom ingen annan firar jul här nu i december. Vi får låta andra saker är lukter, smaker och stämningar styra det vi ska uppleva. Att än en gång få fira vår Frälsares födelse är stort - och att få dela det med andra syskon, som förknippar Honom med andra attribut än vi, är en gåva! Barnen behöver också få vara med om att vänta på Honom och fira Jesu födelse!

Sedan, en vecka in i januari börjar den etiopiska julen, så då blir det "jul igen". Inga problem var man ska tillbringa julen alltså, på vår jul - hemma hos oss, på er jul- hemma hos er!

Dock är jag oerhört tacksam för vänner som tagit med mandelmassa, anjovis och sill som möjliggör den krydda som det ändå är med en och annan maträtt... Vi får också svenskar på besök och det kommer att betyda mycket för oss!

Inga kommentarer: