fredag 16 oktober 2009

Diverse från Awassa...

Awassa har utvecklats enormt de senaste 10 åren och man känner knappt igen sig. Nya bostadsområden, utbyggt centrum och asfalt på många vägar. Just nu byggs det flera stora hotell och man undrar vem som ska bo där? Dels pratas det om turister som vill se fågellivet runt awassasjön, samt titta på flodhästarna. Dels har många större organisationer valt att förlägga kontor i Awassa p g a dess läge närmare södra Etiopien. Det ger efterfrågan på lokaler för kontor och boende, samt hotell. Löparen Haile Gebre Selassie bygger nu ett stort hotell vid sjön, som enligt senaste ryktet ska förvaltas av Hilton. Så tro´t eller ej, men denna lilla enkla by har snart ett hilton hotell att erbjuda. Ja, ALLT ÄR MÖJLIGT - välkomna!!

Birtukan, vår vän som många hört talas om, blev körd till Addis Abeba förra veckan, och lades omgående in på koreanska missionssjukhuset. Solomon var med och talade med de norska läkare som arbetar där. Hon får nu akut vård för att kunna utredas avseende grunddiagnosen. Efter en vecka har hon förbättrats, men utredningen av vad som är grundproblemet är lär ta sin tid. Solomon är nu åter i Addis för att samtala med ansvariga läkare om fortsättningen. Vi hoppas, tror och ber att det inte skall vara för sent. Ni som skulle vilja bidra till kostnaderna får gärna kontakta oss. Eftersom det krävs längre tid av sjukhusvård samt att behandling och mediciner är dyrt så har det inte gått att förutse kostnaderna.

I dag är det fredag och halvdag för barnen på förskolan - om Wilson får bestämma så blir det mys med både ett och annat redan från kl 13... Ja, lite kladdkaka ska vi nog kunna röra ihop i alla fall - även om det vare sig blir glass eller grädde till. Man tager vad man haver, så lite passionsfruktsylt till blir bra! AnnaKarin, som arbetar 3 mån här med oss för att utveckla kreativitetens alla uttryck, undervisar nu några dagar i vår pastorsfru Negats hantverksprojekt. I går lärde hon ut tygtryck och i dag är det kort och bilder med motiv av banan-och bouganvillablad på programmet. Vi hoppas på att det ska ge resultat och att flera ska nappa på ideérna och kunna arbeta vidare med detta. (Kanske att turistena på hilton vill köpa ett och annat vykort?? Det gäller se alla möjligheter och behov som kan uppkomma!!)

1 kommentar:

Unknown sa...

Men ojojoj, ska hitlon med stort H öppna i Awassa?! I så fall dröjer det nog inte länge förrän ni hittar både grädde och kladdkaka i butikerna ;)