söndag 25 oktober 2009

Birtukan har flyttat hem till Jesus


I fredags morse avled vår kära Birtukan. Den sorg och smärta vi känner över detta finner inga ord och denna helgen har varit oerhört tung. I nära tre veckor var hon inlagd på koreanska missionssjukhuset i Addis Abeba. Många undersökningar gjordes för att hitta vad som gjorde att hon var förlamad sedan över 6 månader - och med hopp om att kunna behandla henne. Den sista röntgen förra veckan visade på en form av skador i övre ryggens nerver. Det är förmodligen förklaringen. Det som orsakade hennes bortgång var att kroppen i övrigt förlorat för många funktioner och inte orkade längre.


Samma dag åkte Solomon till Addis för att hämta henne och mamman, som tagit hand om henne på sjukhuset under tiden hon låg där. Redan i går var begravningen här i Awassa där enormt många kom för att ta avsked och sörja med familjen och vännerna.
Birtukan var en ung kvinna som endast 25 år gammal gick bort. Bara för ett år sedan började hon arbeta hos oss; en stark och aktiv person som cyklade hem till oss varje dag. Hon ledde lovsång i församlingen och hade en oerhörd kärlek och omsorg om andra. Hon levde själv under oerhört fattiga förhållanden, vilket gjorde att hennes personliga karaktär gav desto större intryck.

Vi minns hennes med oerhörd värme och uppmuntran och tackar Gud för att vi fick möjligheten att lära känna henne. Vi vet att hon är hemma hos Jesus nu och att vi ska träffa henne en dag. Tanken på att hon nu är fri från all kroppslig plåga och kan springa igen gör oss lättade och välsignade mitt i allt. Det känns som att himlen har kommit närmare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Å, vad tungt för er! Vi ber för er kära vänner! Kram A-M