söndag 25 oktober 2009

Internationella kontakter!

Varannan söndag har vi internationell gudstjänst i Awassa, på NLM (Norska Lutherska Missionen). Det är så bra att komma tillsammans med andra utlänningar och engelsktalande etiopier som också av någon anledning hamnat på denna plats på jorden för kortare eller längre tid. Det ger nya vänner och underlättar mycket. Solmarcs har fått många kunder genom kontakterna där.

Det finns flera familjer som liksom vi bor här för längre tid, bl a en tysk småbarnsfamilj som arbetar med Helimission, helikoptermission. Flera nya familjer bl a från USA och Danmark kom nu i september och ska bl a jobba med vattenprojekt, starta barnhem samt arbetar på bibel colleget häri Awassa. En dansk familj bor här sedan 12 år och arbetar bl a med bibelöversättning. I våras var Bodil, frun i familjen, klar med sitt uppdrag att tillsammans med lokala språkvetare översätta Gamla Testamentet till det lokala språket sidiaminja… Det kan man väl verkligen kalla ett konkret, synligt och mätbart resultat! Till skillnad mot det mer svårformulerade och ogreppbara sociala arbetet…

Andra kommer kortare perioder för att göra tillfälliga insatser, bl a som volontärer på skolor och organisationer bl a från både Kina, Korea, Japan och Indien.

Vi ser ju naturligtvis nu också fram emot alla svenskar som ska komma under hösten – av olika anledningar och under olika tider. Men dem återkommer vi till!

Inga kommentarer: