torsdag 26 november 2009

Oväntade möten i avlägsna bergsbyar!

Vi hade en fin resa söderut under förra helgen; till bl Arba Minch, Konso och Chencha. Natur och folkslag som gör starka intryck. Vi åkte ut med båt och hade förmånen att bland pelikaner och flamingos se både flodhästar och krokodiler. Som tur var så verkade samtliga mätta och lugna. Lite pirrigt kändes det att sitta med två små barn i den låga båten med krokodilerna runt omkring. Gloria, som är stor djurvän, kan man aldrig vara lugn för...

Solomons släkt kommer från Chencha, högt uppe i bergen, och dit reste vi över söndagen och Solomon predikade på "förmiddagsmötet" i församlingen där. Mötet började 07.00, men eftersom vi hade en bit att resa lovade de oss att det räckte om vi kom kl. 08.00.

På väg dit slumrade jag i bilen eftersom det var så tidigt. Väl framme i själva byn Chencha hade jag ena ögat öppet och såg jag plötsligt ett bekant ansikte skymta till mellan allt annat som man kan se på en rörig bygata i morgonrusningen... Ingen mindre än Urban Klintenberg! Ja, det var inte bara en inbillning, utan han stod plötsligt där livs levande! Han arbetade som ungdomspastor i Pingstförsamlingen i Uddevalla åren 1982 - 84, (när jag gick på högstadiet) och är numera är pastor i pingstförsamlingen i Borås. Efter lite räknande kom vi fram till att vi nog inte träffats på minst 20 år… Det var verkligen ett sammanträffande vi sent ska glömma – oerhört uppmuntrande för oss. Vi åt sedan lunch tillsammans med hela hans resesällskap från Borås med omnejd på omkring 6 personer, samt deras etiopiska medarbetere i organisationen "Win Souls for God". De arbetar främst i Addis Abeba, men även sedan några år i byn Chencha.

Inga kommentarer: