torsdag 5 november 2009

Svenskar på besök.

Det är svenskar på besök i Etiopien...och fler är på väg. Barnen ser det helt klart som ett uppsving - och vi också!! Just nu är både Anita Fållsten, Margareta Peterson och Solveig Sköld här och har varit i Awassa med omnejd senaste dagarna. Samtliga har arbetat med sjukvård och församlingsarbete här i Etiopien under drygt 40 år. Det bär respekt med sig att lyssna på deras berättelser och historier. De har fortfarande uppgifter här som de är trogna till och reser därför ut varje år. De har varit med och följt tider av både väckelse och hård förföljelse här och kan nu se den enorma skörd allt arbete givit. I dag är det 1,8 miljoner människor som är med i Hiwot Berhan kyrkorna över hela landet. Anitas man Gert är på väg hit om några veckor och deras dotter Sofia med man Patrik och lille sonen Matteus, är också här i Etiopien just nu.

Det är oerhört uppmuntrande för oss med deras besök här. Anita, som är med i vår utsändande församling; Pingst Jönköping, kommer att stanna till i december. Tillsammans arbetar vi nu med förberedelserna för en volontärutbildning i vårt uppsökande arbete för hivsmittade som kommer att bli i slutet av november.

1 kommentar:

Unknown sa...

Det är så fantastiskt att få följa er via bloggen! Du kan verkligen levandegöra livet i Afrika, Maria! Bra jobbat! Hoppas du tycker det är en lättnad jmf med att skriva femtioelva e-mail varje vecka :)