torsdag 28 januari 2010

Äntligen framme vid...idag!!

I går hade vi mammagrupp igen. Kvinnor går långa vägar i värmen med sina barn för att delta. Denna dag var det mycket gråt och förtvivlan, men en del joller och skratt också förstås. Det är svårt att i förväg planera detaljerat program. Det är deras behov som vi vill ha i centrum och deras tankar och frågor som ska vara högst på agendan. I dag kom en ny mamma med sin lilla flicka på 4 månader, ännu en unik liten individ som Gud skapat, en människa som Gud har underbara tankar och planer för! Så värdefullt!

Min arbetskamrat Workenesch, som jag delar arbetet med har under en tid inte mått så bra. Hon har sökt vård, men det har varit oklart vad hon haft för besvär. I går fick hon beskedet att hon har diabetes och hade väldigt dåliga värden. Ett hårt slag naturligtvis, för en ung människa med mycket att stå i. Hon har inte tid med detta! Be för henne, att hon ska bli helt frisk!

I dag fick Solomon kasta sig i väg från arbetet redan innan lunch. En man i Wondo, som var hans lärare förr, samt hade framstående roll i byn hade dött och begravningen är ju som brukligt är ganska omgående. Han och hans syster Guennet fick därmed släppa vad de hade för händerna och åka.

Själv var jag först på besök på "Deborah", ett sy- och handarbetsprojekt som vår pastor Getus fru har. 16 kvinnor per termin får lära sig brodera, virka i plast samt sy på maskin. Det är olika var de kommer i från, men denna termin är det fattiga kvinnor som kebelle (typ kommundel) valt ut. Jag är med på torsdag fm och bidrar med lika olika saker, allt från hälsoundervisning och info om sociala frågor till bakning (ja, nu var vi där igen!) Planerar det efter att även här blivit tillfrågad, men det får bli någon form av pannbröd eftersom det vare sig finns ugn eller eller riktig spis.

Väl hemma har denna dagen gått åt till att reda i allt med denna blogg! Som ni märkt har det gapat tomt här vilket berott först på dagar av strömavbrott, därefter avstängda telefonlinjer...tror de snart reparerat allt som går i våra kvarter. Därefter har det rent allmänt varit strul med internet. Jag har snabbt kunna läsa mina mail, men ej kunnat svara. Därmed har mina små inlägg samlats på hög och det känns nu väldigt bra att få publicera dem...om nu någon hugad orkar sig igenom lite gammal skåpmat. Har nu även med hjälp av Solomons dator kunnat hitta rätt väg att publicera, vilket varit omöjligt senaste dagarna! Puh! Men, dock är allt detta endast i-landsproblem!

Inga kommentarer: