torsdag 28 januari 2010

Måndag igen! 25/1

Måndag igen, efter en intensiv helg. På lördag förmiddag hade vi uppstart för volontärarbetet efter den etiopiska julen. Spännande samtal om hur vi ska lägga upp arbetet framöver. Flera av volontärerna har bra kontakter med andra organisationer som vi kan samarbeta med. Bl a är det en organisation, som i samarbete med samtliga kyrkor kommer starta upp ett arbete för att nå alla gatubarn och barn utan familjer, närmare 3 000 bara i Awassa. Hur arbetet ska se ut vet jag inte, men planer finns att försöka hitta familjer som kan tänka sig öppna sina hem.
På eftermiddagen hade vi som vanligt möte för hivsmittade kl 17 och det var överfullt i lokalen samt att folk satt utanför på bänkar. Många nya söker sig till arbetet för att få gemenskap och hopp om en framtid, mitt i allt.
I går söndag hade vi besök av Mats och Kajsa Borén, föräldrar till Jona Borén som är pmu-praktikant i Wondo. De är på besök hos honom under ett par veckor. De deltog på förmiddagsgudstjänsten här i Awassa och hälsade därefter på hemma hos oss, samt följde med till internationella gudstjänsten på eftermiddagen. Där blir vi allt fler och det är en härlig mötesplats för oss alla från norden, övriga europa, USA och inte minst asien.

Inga kommentarer: