torsdag 28 januari 2010

Nyårsdagen! Are you ready!!? YES, I am!

I natt firade vi in det nya året runt öppen eld under den mörka etiopiska himlen! Underbart med vänner på besök, gamla såväl som helt nya. Guennet hade lagat mat som slog det mesta och en bättre start på det nya året kunde vi inte ha fått! Dessutom fylldes köket av allt från knäckebröd och lingonsylt, till sprutgrädde, ostar och 3-literspåsar - ja, allt möjligt som man inte kan leva utan!

I stället för nyårskonsert och backhoppning gick vi idag på barnens skol- avslutning inför deras jullov. Eftersom vi har gäster från Sverige blev vi
9 personer på sverigebänken. Det var ett roligt och gediget program där alla klasser deltog på olika sätt med sång och drama. Varje inslag inleddes med att en elev skrek (milt uttryckt!!) Are you ready??! Medan de andra svarade:
Yes, I am!!, Who is reday?? Me, me, me!! (Varje morgon inleds f ö så på skolgården, och den frasen hörs även hemma hos oss ganska ofta kan jag flika in med...)

Wilson hade en huvudroll som skomakaren i ”The shoemaker and the elves” och skötte sig utmärkt. Det märktes att han hade kul. Gloria, var ganska upptagen av publiken och sjöng väl kanske inte med så helhjärtat, men det fanns ju mycket att se på.

Efter att vi visat runt våra svenska gäster på Solmarcs, (snickeriet) och på det sociala arbetet ”Dorkas”, där det i dag var hantverk på programmet, åkte vi ut på sjön för att titta på flodhästarna. Vi hade tur och såg flera på ganska nära håll – allt medan vi turades om att ösa den dåliga träbåten (inte klokt egentligen, men det tänkte vi inte så mycket på då!!)

Inga kommentarer: