torsdag 28 januari 2010

Nyårstankar 31/12

Vill så här under årets sista dag sammanfatta året som gått! Livet i Awassa har alltmer sakta blivit mer vardag och vi har hittat formerna för vårt liv. Arbetet har inneburit att lära känna människor och leva tillsammans med dem. Genom att bygga förtroende har det varit möjligt att börja jobba med det vi tror på.

Året började med att företaget Solmarcs började ta form. Containern med maskiner och virke hade kommit i dec 2008 och beställningar började komma… Det var mycket intensivt, men roligt. I mars hade vi välbehövd semester på Zanzibar med sol, sand och bad! Njöööt av lugnet och havs- brisarna! I maj deltog jag (Maria)på PMU:s konferens i Nairobi om det fortsatta arbetet i Afrika, där samfundsledare, repr för olika organisationer samt missionärer från många länder i Afrika träffades. Spännande dagar.

I juli reste jag (Maria) till Sverige med barnen. Solomon kom 4 veckor senare,
p g a båtprojekt för Omofloden. Tiden i Sverige var fantastisk för oss och gav omväxling på alla sätt! Härliga möten med familj, släkt och vänner… även Solomons föräldrar besökte Sverige för första gången! 2 ovärderliga veckor hade vi också tillsammans med Jönköpings övriga missionärer på Bunngården, där vi dels reflekterade över året vi haft ute, samt fick undervisning, uppmuntran och gemenskap. Semestern avslutades med ett rejält bröllop i Harsewinkel, Tyskland där Solomons bror Israel gifte sig med sin Ines. Ines, känner vi sedan hon arbetade som sjuksköterska på Wilsons barnhem, sommaren 2004. Det var fantastiskt att vara med när vi blev släkt! Vi var med på det etiopiska bröllopet i okt 2008, men nu fick vi träffa hennes familj.

I september reste vi tillbaka till Etiopien och hade under 3 månader besök av AnnaKarin Svensson, konstnär. Hon hjälpte till att utveckla hantverksarbetet i hiv-arbetet. Resultatet blev flera hundra kort med motiv av banan/ bouganvillablad som dels sålts som julkort här i Awassa och dels säljs i Sverige för att stödja arbetet. Nu i jul kunde vi hjälpa många familjer ekonomiskt.

Under hösten förlorade vi en nära vän, Birtukan, som varit sjuk av okänd anledning en längre tid, vi hade också flera tragiska och onödiga dödsfall i vår närhet. Dock hände fantastiska saker mitt i allt som kändes så mörkt. Flera kvinnor blev frälsta och i början av december hade vi dopförättning där 7 personer från hivarbetet döptes. Vi hade också en utbildning under två helger för volontärer beredda att ge av sin tid för hivarbetet!

År 2009 är snart historia! Ett händelserikt och fantastiskt år, som givit härliga upplevelser och spännande möten med människor. Att leva tillsammans med Gud och få tjäna Honom ÄR spännande och kan omöjligt bli innehållslöst eller tråkigt!

Väntar just nu på att vår vän Urban Wahlström, med vänner (totalt 7 pers!!) ska komma hit och vaka in det nya året! De ska stanna två veckor för att se detta underbara land!

GOTT NYTT ÅR 2010 önskar vi er alla från Awassa!

Inga kommentarer: